Termék részletekZanzibár - Sárga könyvek

Zanzibár - Sárga könyvek

Termék ára
5 000 Ft
Termék kosárba helyezése
Cikkszám
terkep_606184
Funkciók
Rövid leírás a termékről
Zanzibár - magyar nyelvű útikönyv
2005-ös kiadás
Írták: Berta Krisztina, Gémes Zsolt
220 oldal, 24 oldal színes melléklettel, 4 térképpel
Dekameron Kiadó
A termék tulajdonságai
Zanzibáron minden megtalálható, amit a képzeletünk egy egzotikus trópusi paradicsomtól vár. A türkizkék kristálytiszta Indiai-óceán partját széles, fehér homokkal borított föveny és a víz fölé hajló magas pálmafák szegélyezik.
Hajnalban helyi halászok vágnak neki az óceánnak, a parton maradt asszonyok pedig tengeri hínárt kötöznek, és kötelet fonnak belőlük. Apálykor kisgyerekek gyülekeznek a parton, hogy apró csigákat és kagylókat gyűjtsenek az arra járó idegeneknek, máskor azonban a part békés és elhagyatott, egyike azon kevés helyeknek a világon, amelynek a szépsége még érintetlen, és ahol hosszú kilométereken át sétálhatunk anélkül, hogy emberi településre lelnénk.
Csodálatos, álomszép, idilli környezet!
Barangoljuk be Stone Town utcáit, etessünk óriásteknősöket a Börtön-szigeten, búvárkodjunk csodálatos korallszirtek között a Mnemba atollnál, hajózzunk át „dauval” egy közeli kis lakatlan szigetre, vagy pihenjünk a pálmafák árnyékában.
De semmiképpen se feledkezzünk meg Zanzibár hírnevének és egykori gazdagságának forrásáról, a fűszerültetvényekről, ahol vanília nő a fákra kapaszkodott kúszónövényekről, fahéjillatot árasztanak a lemetszett kérgek, ilang-ilang leveleket hullajtanak a fák, és elbódít a kakaó, citromfű, bors, szegfűszeg és ezernyi más fűszer egymással keveredő illata.
A Tanzániai ZANZIBÁR sziget, a magyar turisták körében immár az egyik legnépszerűbb és leginkább látogatott, üdülő célponttá lépett elő, mely egész évben várja a turistákat.

Pick Pack Pont

Kosár

A kosár üres

Fizetési megoldás

Termékajánló

Partnereink

Szavazás

Melyik ország a kedvenc úticélod?
Ausztria
Franciaország
Marokkó
Norvégia
Németország
Olaszország
Románia (Erdély)
Spanyolország
Törökország
Más